Even kami semua pegi raya di langkawi, tapi.. agak puas hati sebab sempat jugak kami pegi beraya ke Perak.  Hehe.. Raya kali ni, kami beraya kat 3 buah rumah aje (so far).. takde konvoi cam selalu.  tapi, insyaAllah.. ade masa n umur kami akan sambung konvoi raya lain lak. ahaks!

rumah pertama kami beraya.. hahaha.. dokat je.. kami melawat makcik kami di Sijangkang.  Simple je lawatan ni, tak pakai baju raya pon. Tujuannye nak lawat cucu sedara sekali, tapi idak ade pulak orangnye.. ahaks! so posing raya je la kat sane ek! 🙂

Lepas tu, esoknye kami beraya kat Perak pulak.  Kami nak bangon awal kul 5, konon.. tapi akhirnye tekejut kul 730.. Mengelupur bangon akak aku. hahaha.. aku relek je.  sendiri pegi kan, so tak lah rush sangat2.  Ahaks! dari rumah aku, sampai rumah abah sebenonye dalam 3jam aje.  Tapi duk singgah situ sini carik natang brooch akak aku tu… akhirnye sampai lah jugak dalam 4jam dekat. nge~ Snap jugak kat sane, meriah jugaklah even datang 2jam aje, sampai kul 1 balik kul 3.. hahaha~.  Hahahaha~ 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Gerak awal tu bukan ape, nak nyinggah Kapar jap. Umah pakcik.. hehehe.. so nyinggah sane beraya jap dua kete.. ni kire cam konvoi yg kecik lah ni. So sesama g sane, makan kuih raya je sebab pakcik baru balik dr Thailand. So, tak delah masak2 sangat.  Kalau before ni, memang masak cam kenduri.  hehehe.. takpelah, kami pon mmg da kenyang dah tu.  Lepas beraya kat situ, dorang sume mai rumah aku plak lah ek.. SUh mak masak mee sedap! (tapi tak sedap sangat .. sebab takde tulur..) huhu~

Kat uma mak, takde lah nak snap2. semua da kepenatan.. memasing pun sebok bergosip nampaknye.. Maklumlah geng oldtimer kan.. mmg da kalau jumpe.. memacam hal dibincangnye.  Weehee..  so, ini saje lah raya kami kali ni kot.. sambungan raya kendian.. special entry lak.. hahaha… Mane tau ade.. ehem2.. 🙂

mymesj : hari raya is not about visiting others, but having fun and strengthen the bonding together. ^_^

Advertisements