Akhirnye! 27hb.

hari yang aku tunggu2 sejak hari pose pertama, hari berbuka puasa bersama emak dan nuning!  Hahaha.. Gerak dari KL kul 3, sampai lambat jugak kat tempat mak. potpetpotpetpotpet… da dekat kul 530! what?? 530? nak carik baju melayu lagi kat situ. dah lah tempat tu bapak besonye!  adeh.. so, ade satu kedai tu kami tengok harga die rm95.00? aku hengat pegi tempat cmni, borong nye harga murah lah. same je mahalnye! so, aku fedup lah nengok baju yang tak menarik n mahal.  Aku rase baik beli kat kedai tempat aku niaga tu aje.  lepas tu, kami pon blah lah dari situ dan menuju ke bazaar.  Macam bese, bazaar, kuih, makanan memang best!  en. Heart pon beli ape je yang aku tunjuk.  sekali ngan kuih kegemaran mak.  Suke mak ek ade orang banje.. hamboi3… nak tau ape juadah kami semalam tak? Korang tengok je boleh, jgn beli cmni tau.. hahahaha..

kami makan:-

1. Nasi Ambeng – En. Heart kate tak penah makan, penah pun mgkin die tak hengat. Nasi Ambeng sebenarnye makanan orang jawa, nasi putih, campur ayam, mee / bihun, serunding, sayur dan jugak ikan kering (smlm takde ikan kering). Sedap tau! 🙂

2. kuih pelita – ni peberet faz ni, kat KL ssh nak dpat yg sedap cm kat kg. Fazlina pulak g JB, kalau tak aku bawak balik dah. huhu.. tp, mmg seyes sedap! 🙂

3. Kuih Akok – datang resipi dari Kelantan.. sebab tu manis.. ni kuih kegemaran mak, dulu kuih ni mmg manis gile skg ni da ok dah rasenye dah jadi kuih orang selangor sebab kurang gula.. hahaha.. tp kurang gula lebih sedap! 🙂

4. Karipap yang sedap! – ni feberet aku dan dia.  die ske kuih2 yang tak de berlengas ni. Aku sume aku hantam! hahaha. 🙂

5. Tempe dan Kangkong – lauk tambahan! beliau suke sayur.. dan sy suke tempe. hehehe.. 🙂

6. Otak-otak yang sedap! panas dan yummmy

last but not least… air.. soya! 😀

20130727_191939

Tu dia…. hahahahaha.. puas2… 😀 makan sampai pengsan.  Tak membazir sebab masa kami balik, adik da lahap semua yang ade.  Weehe.. 🙂 Alhamdulillah… mekasih atas rezekiMu & en. Heart sebab banje. total pembelian dalam rm35.00 utk satu keluarga makan (4 orang).  Hehehe.. not bad lah jugak. kalau tiga orang makan kenyang, tp kalo ade backup singer insyaAllah boleh abes. 🙂

Abes makan, aku dan dia solat jemaah.  Ahaks.. first time ni.. rase cam bebtul da kuarga pulak nye ni.  pastu g surau nak terawih.. tapi.. ade plak ceramah polis mane yg panjang menjela.. adeh.. so kami pon solat je situ n balik.. da tu memasing carik tandas. hahahaha.. da install kene lah uninstall.  lepak sampai 1130pm jugak sambil tengok citer Nyamuk tak berdosa dan main nuning.  Bapak ganas nuning. Abes en. Heart kene buli.  Tp die peminat tegar kucing kan, so.. die ok je. senyum je lah ngan nuning tu. Alhamdulillah, penyayang sangat beliau ngan manusia dan binatang xmacam saya ni ganas asik buli kucing je.. ahaks!.  (^_^)7

Snap shot tyme! 🙂

Advertisements