weeeehe! Ramadhan ke-13 da ni! bangon oi, bangon! bangon sahor! 🙂

Punyelah excited kejut orang sahor, sendiri pon tak sahor2. hahaha.. Aku sahor kali ni skipped lah kot.  Sebab xde mood nak makan megi.  Uhuks! bosan den.. Dek sebabkan free yang melampaui batas, aku rase tiba masa aku nak ngupdate belok (Blog) aku ni.  Ramadhan kali ni sama aje cam Ramadhan sejak 27tahun lepas.  Aku sahur tak menentu, makan entah hape2, tak jaga makan, belasah beli kat bazaar cam esok aku tak g dah bazaar tu .. hahaha.. napsu napsu.. Duniawi sume ni ye!.  Tapi da waktu pose ni sumenye nampak lazat, manis, lemak berkrim disukai aku. ekekekeke.. nak wat gano.. Pasrah je lah burn rm10 tiap hari. wahahahaha.. dah tu pulak, tiap hari kul 6 kene g kuar beli makanan baru g bukak kedai.  So, lagi galak lah nak mikir cara nak ngabeskan duit bebuka pose.  hahahaha.. jangan jelly uols!  Tahun ni, aku duk mai tolong kawan aku ni niaga kat Sri Rampai, orang baru berjinak2 nak niaga.   Lagipon aku nak tengok cara kat paso2, amik pengalaman.  Setakat ni, sume pengalaman biasa aje. takde lagi customer yang mai datang mengamuk keracunan dek sebab kuih Bangkit ktog jual.  Wahaha.. Kedai usang kitog ni terletak di ceruk deretan bazaar raya Sri Rampai, Kuala Lumpur. Betul2 berdepan ngan 7-11 area Nasi Ayam Tat tu ha.. sape tak tau, click –>  sini <– Kalau advance lagi, korang reti gune coordinate dotnetnet tu kog carik 3.199924,101.724859. Lebih dan kurang lah tu. area situ, korang carik 7-11 kog jumpelah kedai kuih bangkit kami yang pemes ni!  hehehe.

Kalau tak reti jugak, sah lah korang ni jenis manual nye orang. Kene jugak nengok tempat tu sendiri baru nak tau cmne nak carik.. so, nahhh.. tengok gambo kedai ni.. kedai ni mmg sekakang kera nampak usang n tak bermaya, warna pun biru mata itam ku cam kemah UMNO.  tapi banyak advantage nye kedai ni, satu kitognye kuih bangkit paling sedap didunia, dan kat kedai ktog jugak ade khidmat tangkap gambo passport percume.  Ahaha.. Tu Dia.. Korang tak caye, meh lah datang.. tp takde printing printong lah ye. wehehehehe.. 😛

This slideshow requires JavaScript.

Amacam? ade beran ke nak datang? Kalau takut terbeli, jangan datang lah der! wahahahaha. gua bukan nak brag lebey, tp kuih ni mmg mantop. Lagi2 bangkit cheese. Hanya pengemo bangkit n cheese je paham ape aku cakap.  Klo tak caye, ce try seketoi dua tester kat kedai ktog ok!  OK lah, aku nak g main game lah. ChowCinChow.. Wehe! selamat berpose, selamat bersahur, selamat tinggal.

Advertisements