Lama da lupe nak wat Part II ni, hahaha.. after part I yg memenatkan tu.. akhirnye kami sampai lah kat pulau tu.. ohoooi… FIRST feeling kami masa g sana.. adalah.. MABOK LAUT! kesian kawan aku mabok sepanjang laut.  Tp nak wat cmne, no pain no gain katenye.. weee… 🙂

Sampai je kat sane, die da longlai.. so nak lepak kat chalet dulu.. jalan punya jalan.. mak aih, semua jalan, negeri, laut da kami redah.. kini redah bukit pulak! cam hiking pulak rasenye.  Pttnye bot tu le benti kat pantai dekat depan Chalet, tp sebab air pasang ke ape ntah, so tak leh nak parking situ. kene parking the other side of island. SO, kami nak tak nak kene redah bukit sikit lah.. FUH! sangat penat hokeh!!!

Sampai je kat sane, alahai… sedih.. Chalet tu nampak cam.. sedih! kami pun cam rase tak tau nak rase ape lah.. well, sume nye tak berjalan ngan lancar so far, jalan jauh, mabuk darat, mabuk laut, sakit perut, panjat bukit.. and now… our Haunted Chalet! ohmy! it just great and purfect!  duduk lepak jap sb kepenatan. Dapat 2 bilik, owner die abg2 laut.. huhu.. Paling best, bilik ni sharing toilet dan jugak LIMITED ELECTRICITY SUPPLY. WTF? tp thats the truth.  Siang die bukak 2 jam.. maybe die assume sume og kat pulau ni, kuar siang kot. takde duk bilik. mlm je die bukak. adeh! air pun die kene tadah berjam baru le mandi, tu pun le bape og je mandi. pastu da kene tadah balik. sb gune generator.. adeh! ni lah die duk pulau.. nge!

ari pertama tu, kami tak wat ape.. duk lepak je sebab kepenatan.  petang tu kami g mandi air pantai lah cam bese.. hahaha.. and malam tu jalan2 area situ.. tengok suasana..  boleh tahan.. air cun. tempat cantik. Chalet kami je tak cantik. Tpi sebelah chalet kami ade bar ape ntah.. mlam2 very the happening tau! tengok rupa usang je… dua tingkat tapi.. pastu aku takut kene telan bumi je.. jgn wat disco situ sudah! huhu.. tp mmg bising cam disco. Aku? mmg lah takkan g join kot. Muslim woii… tak baik! (Bajet) hahahahaha..  Layan dulu pic hari pertama. 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements