Aku bukan stress, tapi aku tekanan!!! 

Yap…ITUlah word yang aku carik.. ape bezanye? secara zahirnye tak ade beza! tapi secara mentalnye… ada.. word Stress tu nampak cam LOSER sangat, so tekanan tu nampak cam Less LOSER lah konon.. OK fine, uols betul, aku mmg ngah hidup dalam denial…dua2 pun tetap bermaksud AKU LOSER~ huhu… 

Tapi aku bukan sengaja nak hidup dalam denial hokeh! masalah sebenonye adalah.. AKHIR.  perkataan A.K.H.I.R ni lah yang memakse aku utk hidup dalam denial seperti seorang L.  sobsob..sebak rase otak memikiqkannyer…. Yolah, nak habis blajo.. orang ramai kate “ELEH, bese LER student!”, “easy mosy je tu, aku relek je dulu”, “kalo malas, tak payah blajo”.. pergh.. perit stetmen! kog sonang cakap jo tu, cube ekau duduk kat tempat aku ni ha.. dulu masa ko student sume status emo kau post kat FB! ceh.. macam haku tak tau. dah betul lah tu kan… mmg lah student, tp student tak le ade problem ker? aku pun baru tau student ni cam robot takde perasaan.  dah mmg bagi aku kalimah akhir tu sekarang terasa sungguh mencabar.. mencabar cmno? bkn mencabar kejantanan ek.. sb aku tino.. die mencabar kewibawaan diri, mencabar kesabaran diri dan mencabar kekuatan iman.. ape kene ngene ngan iman? huhu.. yelah kan, klo tak sabo takde iman.. hahaha.. so, iman termasuk dalam pakej a skli.  Sume cabaran ni sangat mencabar sampai idak tercapai neuron otak aku.. (nampak cam teruk bebeno kan!).. tp idak la sangat pong… sikit teruk, tak sampai banyak lagi. hehehe..

WELL, ape yg mencabar? Aku pun tak tau lah, klo aku tau aku tak lah wat entry ni… in every angle yg aku da try nak capture punca kecabaran aku ni.. masih blur.. ni musty pasai takde auto focus ni, nak gune manual focus? lagilah jiwa kacau tengok gambo yg tak tau fokus kiri ke kanan ke atas ke bawah ke…. dah sumenye messy je aku nengok ha, nak kate aku tak manage keje2… rasenye.. aku da try wat semua esemen aku in advance.  still aku rase masa tak cukup.  Semua macam tak sempat nak siap, semua macam last minit.. eh! LAST MINIT? how can tat be…? aku da buat cepat kot! dengan environment yang dotdotdot, problem itu ini yang memeningkan, emosi yang terganggu, ketidakpahaman otak dan jugak kepincangan jiwa. ohmy! sipi2 aje aku nak gagal kawal keadaan. Disobabkan inilah, den semakin stress! eh bukan.. maaf.. dapat TEKANAN!.   #sigh…

Dan aku kini, ngah cube menganalisa semester aku ni balik.. ape IV dia, DV dia.. and MV die lak.  Pusing punye pusing punye pusing, aku pun naik pening.. dan aku tau korang pun pening.. huhu.. aku eksepelen siket hek.. IV tu benonye adalah Independent Variables, iaitu faktor2 yang lead to certain outcome which is known as Dependent Variable a.k.a DV.  MV pulak adalah Moderator Variables, MV ni kire cam Noise dalam sistem lah. Faktor2 yang menganggu gugat IV dan DV, die yg ngendeng2 sampai lah adenye DV yg penuh kontrobesi dan bakal diingat sampai lah kite mati nnti.  Pergh… Ha.. hamek kau.. sambil bblogG, aku studG.. sapo kato i always playG.. (ish3..) fitnah sume tu! geleng2 kepala cam UAI.. (dalam hati guling2 gelak, sb mmg aku sllu main) HeHeHe~.  So, kali ni aku wat descriptive analisis dengan mengcari gali maklumat kenape aku dr dulu sampai LA ni, jadi cenggini.. OhOh.. bukan mudah ye kengkawan.. Penat aku analisis.. tp dok jumpe2 jawapang nye.. nak wat lagu mana… dah mmg dari azalinye aku ni sempurna.. well… mom said im sooo furrrfect! ekekeke.. (dalam mimpi aku ajelah!).. terlalu banyak faktor yg menganggugugat diri aku sampai aku tak le nak pilih benonye.. so, conclusionnye ape?  It definitely is a NULL hypothesis.  Sobabnye. There is no relationship lah kan.. takkan lah IV aku banyak sangat. ini tak mungkin~ ISH ish ISH.. (Aku hidup dalam denial lagi sekali). T_T”>

Tapi, bak kate orang.. jangan tengok kesalahan orang lain.. baik lah kite carik solution nye!.. so kite abaikan semua IV2 yang berpage2 itu, dan fokus kat solution.  SOlution utk mengurangkan stress aku, ops.. maaf… tekanan aku.  Ate… nak carik solution tu lagu mana benonye..  Kalo dulu aku g tengok movie, bercuti, berjemba dan menghanyutkan diri ngan entah ape2 yang halal.. tapi sekunk?. NO idea.. sume sebab.. Haritu… Cikgu aku ttibe rajin nak wat pesanan penaja yang berbunyi………

Carik Punca, Settlekan.  Bukan Lari!

terngiang2 sore die dalam otak aku skunk ni ha.. amacam? korang paham tak? die kate, kite g menghanyutkan diri camne pun, kalau akar masalah tu kite tak cantas.. samo jo nanti.  lagi double the problem adelah.. sebab problem satu tak abes lagi, kte da abeskan duit sume utk create problem kedua.. yahooo.. pakcik hebat… hebat kitak…! mmg hebat… sampai heboh satu rumah kite da bankrupt.  da tu, tu yang jadinye makan pagi kais pagi, mkn petang kais petang..  Adeh# wrong method lah tu hek?.  So, skg.. aku kene cantas akar dalam otak aku dlu… herm.. kuat akar ni, cam akar pokok Ara.. nampaknye.. aku kene Sharp kan mata pedang aku, dan start mencantas..  korang nengok aje? takde ke ….sesape baik hati nak nolong?? Yo lah, nolong wish me luck je lah ek kome semua.. huhu.. Wish sekarang tau, aku nak cukupkan 40kali.. Orang kate, 40kali wish akan jadi kenyataan.. hehe… Tq in advance uols.. skg ni, iols nak wat esemen balik.. penat da ngarut komedia kat sini. hehe.. till next entry.. jap lagi.. (update byk2 sb jarang update).. aci? hehe.. layan~~~~

Picture1

mymes : help urself, before helping others. 

Advertisements