Fuh~ byk aku post arini.. redeem hari2 dulu sebab tenet slow. ni da free sangat kan, so aku pun post selagi boleh. KOrang bosan, jgn lah bace ek.  Kali ni aku nak bercakap pasal Kelip-Kelip Kg Kuantan!  Hoohooo… 

Kelip-Kelip Kampung Kuantan terletak jauh di dalam hutan, erk… aku tak tau location die. tp kalau dari UITM puncak alam lebih kurang setengah jam.. FUh! jalan die senang aje.. tp sangat gelap n a bit scary.. Kalau korang nak g tu, kalau boleh bawak lah lelaki atau pun beramai2 ye.. Malam td, setelah abes celebration with nenek @setiacitymall, En. Batman aku datang dengan harapan utk bawak aku pergi melihat kunang2 bersama dia di atas sampan~ alkisah lah tu… Aku rase die da terbayang dah romantic moments bagai2 atas sampan tu, aku tau die just nak wat aku happy n bawak aku pergi melawat macam2 tempat kalau die boleh.  Tp malangnya, masa tu kan emas. Tak banyak emas kami collect wat masa ni. ekekeke. so tak le nak g melawat sane sini sangat, die pun duduk KL. mane sempat nak datang awal culik aku g sane sini kan. ANyhow, semalam die datang jugak seawal kul 10pm aku rase.. Tp aku habis wayang kul 1040pm cmtu, pastu baru gerak balik ke rumah.  Dia tunggu dekat rumah aje. driving dengan tak berapa F1, tapi smooth lah. Aku berjaya hantar nenek ke rumah dia dan balik kerumah aku pada jam 1130malam.. oho… memang ngam lah kan.. tp, ngam sampai situ je lah. Tak ngam nak ke kg kelip2 tu sebab, alkisah nye lagi.. kampung tu tutup tepat pada jam 12tengahmalam.. Pakcik sampan kate, kunang2 pun perlukan rehat yg mencukupi utk produce lampu liplapliplap tu! nge~~~ gurau je, tu kami nye dialog sendiri.. hahaha..

Aku tengok muke en. Batman da pun macham mencuka, die geram lah tu plan tak jadi.  Nak puaskan hati dia, aku ajak jugak die pegi kg kelip-kelip tu.. hehehe.. so bermula lah perjalanan kami ke sana bertemankan WAZE* Application map.  Ahaks.. so die drive dengan sangat cermat, Alhamdulillah. da tiga bulan dia ada kereta sekarang.. hehe.. so kami pun berborak lah sambil otw ke kg tu.. OHMY, sangat lah gelap …. menakutkan.. ade tol pulak tu.. ingatkan sesat jalan.. ingatkan map tu salah.. sebab dulu penah sekali aku tersalah dek sebab ikut map.. masuk satu jln kecik yg menakutkan.. ee.. tp kali ni betul lah ni.. dalam perjalanan aku sedaya upaya suruh die bercerita, supaya aku tak takut sangat n tak terdiam dalam kegelapan.  Akhirnye setelah 30minit drive… kami pun sampai …~ jengjeng.. tak lah menarik.. tp~ ok lah kot.. tak nampak dari jauh kunang2 tu.. En. Batman pulak sebok nak usha jalan kecik nak curik masuk dalam tu.. OH.. memang tidak lah.. huhu~ so kami pun dengan perasaan hampa.. balik ke KL semula.. Jalan die bagi, pun menakutkan jugak. Ape punye MAP lah.. tp rasenye jalan tu jalan paling cepat utk ke KL. En. Batman da mula sakit tangan, penat driving balik keje terus datang nak amik aku lak. huhu~ kesian dia.. so, aku pun drive lah utk dia.. best lah kan.. kete baru.. sedap aje bawak. huhu.. jelly!

Ape pun, sesapa nak g kg kelip2 tu, disarankan bawak og yg kuat semangat ye. sebab jalan tu mmg sangat gelap. kalau nak pegi awal lagi bagus lah. dalam kul 8 cmtu pegi. time tu ramai og lagi kat jalan. kami pegi kul 11.45pm mmg lah takde orang dah. huhu.. next time kami pegi, aku akan pastikan kami pergi cpt sikit.  So le lepak lama sikit. Tapi, kat situ tak de pon restaurant. kalau ade lepak situ makan dulu bfore g tengok kunang2.. even tak nampak, tak le masuk.. tp at least.. kami da sampai sane n tau dah jalan nye.. next time, kami akan lebih prepare lah utk kesana. tak lah jakun sangat. Hehe.. kesian cinta sy, takpe cinta.. nnt kite g lagi ok. ape pn, esk kite g Akuaria dan Planetarium Sains. I know u will love it! 🙂

xoxo – (hug)!

This slideshow requires JavaScript.

more info : click here & here

Advertisements