Yeha! we finally made it.. After a semester talking bout the journey, it finally comes true! YooohoO~ 🙂 Well, it might not be as beautiful as we expected, but HEY! the moment is beautiful isnt? Whats more to say. This is the first trip we were together, and who knows if theres more to do together! Pray for it. 🙂

Destinasi kami kali ini ke Pulau Perhentian! Kog tau tak pulau ni katne?? ha… Pulau perhentian terletak di Terengganu ye kawan2, bagi siapa yg tak tau lah.. Kami tak pegi pulau perhentian besar, tp kami ke Pulau perhentian kecil.  Orang kate, pulau ni tebalik, Pulau perhentian kecik tu besar, tp perhentian besar tu kecik, yg kecik tu happening tapi yg besar tu kosong.  Aku tak tau sape yg spread the rumors, yg aku tau.. aku nak pergi sana dulu and pastu aku gtau.. happening ke idak.. huhU~.. Sejak dr start semester aritu… Satu  minggu kami bunga2 hati menanti hari Khamis. Ekekeke.. (jumaat tu kire burn lah).. Memandangkan ni kelas first week, so lecturer pun tak ramai yg masuk kelas. Ada yg masuk tp student takde pulak. Haha.. so HONEYMOON lah kirenye.. mmg tiap semester cmni, da macam tradition! Ha, jgn tak tau… korang hengat.. kawin je byk tradition, study pun ade tau.. Ekeekeke… Oleh yg tersebut, kami menggunakan status ‘Senior’ kami utk sendiri decide tidak pergi ke kelas. Bowahahahahaha…. Bangga ni Bangga, Abah tau aku ponteng.. mampuih..huhu~ Sambil menanti hari khamis, kami tido… hahahaha.. lepak, dan g shopping baju2 n barang2 cekedis utk dimakan di dalam perjalanan yg dijangka akan mengambil masa selama 8 jam dari Klang sentral.. hoho~ Jauh kan! tapi, demi snorkeling, kami gagahkan jugak lah menempuh sume rintangan dan aral yg datang sepanjang perjalanan kami..
ALkisah bermula aral pertama adalah, sejurus kami memasuki perkarangan UITM, hujan membasahi bumi secara tiba-tiba.. Macam tau2 aje kami naik bas Rapid u90.. ceh~ so kami pun redha n meredah lah hujan tersebut dengan gigihnye.  Tp, segalanya berlaku ade hikmah.. tak sampai 10minit kami tunggu.. dari celah rintikan hujan kami melihat sinaran cahaya! (bukan pelangi hokeh)..OH! JengJengJeng.. kelihatan bas yg dinanti mendaki bukit Hostel perlahan-lahan dan cermat! . Ekekeke.. Pe lagi kami…. seumpama Indon di Bandar Klang, bersedia utk menolak n menyerbu!!! wooohoo!!! sungguh tidak bertamadun ye perlakuan itu.. Tp, kami tak buat.. sebab semua og rupenye QUEUE UP.. erk…. ok.. fine.. kami pun, kene Q Up jugak.. terlupa bento yg kami didalam kalangan manusia2 bertamadun. ekekeke.. Dek sebab kan masih tinggi lagi level excited kami… hujan pun takpe, kami tetap hepi.. tak dapat duduk dalam bas?? duduk kat tempat laluan pun takpe, kami gumbira! hahaha.. tp utk aku yg jarang naik bas ni, 45minit dalam bas bagaikan setahun rasenye.. selalunye amik masa dalam 20-30minit je… tp ni kan bas, hujan lak.. time balik keje lak.. jem lagi. so lama sikit dalam tu, pening rase nak meloya anak tekak gua.. oh! im so spoiled. hehehe… Abaikan semua tu.. sampai je kat Klang Sentral, memasing carik toilet! ekekeke.. perempuan kan.. lagu tu lah.. Aku lepak kat Rest & Go jap.. saje bosan2.. ni mmg aktiviti wajib klo en Batman aku ada.. die mmg ske kusi tu, patut beli Ogawa satu ni nnti. (eh, melalut lak aku).. Hahahaha.. Lepas dorang bertouchup kan diri, kami pun g makan.. A very simple fried rice, but tasted soooo good just like KFC.  Alhamdulillah.. Its Almost time! JOM!! second round ke toilet.. nak buang ape yg patut before we continue our 8 hours journey in the bus! ekekeke… Semua mmg gile excited, tp.. Bas pulak stuck kat mane ntah.. dekat setengah jam gak stuck! huhu~ sempat aku mentedarah Dadih coklat.. Ummm… yummy! my favv! 🙂 

Sesampai nye bas, semua masuk dengan sukacita ke dalam perut bas.. and the journey…. to be continue…~ 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements