Bosan2 didini hari, dek sebab tak tau nak wat ape… so sengaja lah nak update blog usang ini.. Sambil2 date online ngan Mr. Love, tetibe ade mood nak mengedik utk berjiwang2an dipagi hari ini. ahaks.. boleh gitu Mr. Love? tak  boleh pon kene boleh sebab ini blog SAYA bukan KAMU.  Bluweck!! *OH~ nampaknye Motif blog ini telah jauh tersasar dr landasan utama.. ahaks!.. do i care? 🙂

Kamu tahu tak satu secret?

First time sy jumpe kamu, Emangnye sy rase kamu seorang yg pemalu! 🙂 iiiYERP… kamu mmg seorang yang memang pemalu.. tp sifat malu itu tidak kekal ye kawan2.. sifat2 malu itu boleh hilang sekiranya kite telah melalui situasi yg perit n jerit n susah bersama2 dalam suatu tempoh.. tak kire lah tempoh tu lama ke kejap.. dalam kes ini, kami telah melalui situasi kesesatan yg tidak kritikal dek kerana GPS yg kompius.. ahaks…! dalam masa tersebut di atas.. sy rase kamu da berjaya overcome sifat pemalu kamu tersebut. Bukan sy nak kate kamu jadi og yg tak tau malu ye.. jauh sekali sy nak kate kamu ni pure2 jadi malu. oh TIDAK.. sangat adalah tidak.. Sebaliknye, sy rase gumbira dan ingin menyanyi lagu Oh la la sama seperti kumpulan KRU (oh abg edry yg hemsem!)..ehem~ kerana kamu cepat rasa selesa dengan saya! Betul tu.. kamu tak salah bace.. sy rase kamu selesa dengan saya!.. pandai kan sy menyelesakan org. (sifat takbur makin menjadi2 ye…). hehehe.. & surprisingly… Alhamdulillah.. sy rase sgt selesa jugak berada bersama kamu. ACTUALLY.. Kamu mengingatkan saya pada seseorang.. saya selalu rase cam.. kamu selalu disisi sy.. dirumah mahupun diluar rumah.. hahahaha.. sebab sifat kamu sama dengan seseorang yg dirumah saya. Mgkin sb tu kot sy rase sy selesa sangat dengan kamu. Lepas date itu, sy buat evaluation tau.. tapi takde form lah.. just mind evaluation. ekekeke.. dan kamu dapat markah 80/100. Means, markah kamu ni sgt cemerlang dan layak utk kedate yg seterusnya! yaiiit!!!… congratulation! syabas! tahniah!! Kamu telah memenangi MOTOcikal didlm mimpi kamu! hahahahaa..:D

Kamu tahu tak secret lain?

Kamu adalah seorang yg suke berlakon seperti KAYU! hehehe.. tekezot tak? hahahaha.. sebenonye sy google2 pasal kamu di intenet.. dan mendapati bahawa.. mengikut pengiraan karakter tarikh lahir kamu.. kamu tediri didlm elemen KAYU. ce tengok bawah.. 🙂

Formula :
8 April 1986 = 8+4+1986 = 1998
1+9+9+8 = 27 = 2+ 7
= 9#

Sy mati2 ingat kamu ni AIR.. tp.. elemen kamu adalah KAYU.. bukan air.. KAYU pun sejuk jugak.. tp selalu dikorbankan utk menyenangkan og lain. kesian KAYU. jadi, so, sume og jgn tulis diary gune buku lagi.. gunelah BLOG or online diary macam saya! ekekeke.. *iklan…

Ok back to the story, karakter utk seog yg berelement kayu a.k.a PELAKON (nak sign! nak sign!!) adalah:-

* Kamu boleh menghiburkan dan mengembirakan orang lain. – sejak ble kamu keje sarkas? ehehe.. kene hiburkan saya sahaja ok! 🙂
* Kamu sangat penyayang & pemurah – sangat tepat! kamu mmg penyayang n pemurah.. anyau sume suke kamu! 😀
* Kamu boleh berkawan dengan sesiapa sahaja, dimana sahaja tanpa masalah. – kawan ngan anyau sekali ye.. 
* Kadang2 kamu sukar difahami. –  memang saya dapati kamu susah nak dibace sedikit sebab kamu selalu senyum bila sy marah.. kamu sedar tak yg saya sedang marah time tu ye? saya rase kamu mmg suke dimarah kot.. atau.. kamu suke tengok sy marah sebab kamu rasa sy comel? eh! terperasan lagi.. hahahahaha.. comel utk kamu saje kan.. yelah tu.. wek~ 🙂 
* Kamu cam sampah! eh.. silap lagi.. sumpah2.. yg boleh berubah mengikut persekitaran. -Ye, sy rase kamu memang pandai mengADAPTkan diri (sesuaikan) diri dengan situasi disekeliling kamu!.. 🙂
* Kamu selalu bernasib baik, tp selalu menderita sebab kamu terlalu bergantung pada nasib dan mood.- yg ni sy rase salah.. sy nampak kamu seorang yg suke berusaha dengan sendiri. Saya suke elemen kamu yg ini.. independent sungguh kamu! 🙂
* Walaupun kamu seorang yg sangat penyayang, itu bukan lah kelemahan kamu.. tp kekuatan kamu dalam membina connection dengan orang lain dan akhirnya berjaya didalam hidup. -OH PASTI.. da disayangi.. mmglah akan berjaya kan! 

Tp ade jugak yg mengatakan bahawa, mereka yg lahir pada 8hb merupakan seorang yg agak pendiam dan sukar didekati dan kamu hanya akan berkomunikasi jika kena pada topiknya. Yang ini pun kena juga pd kamu.. tp bila kamu dengan saya, saya rasa.. kamu suke bercerita n bercakap.. kadang2 kamu cakap benda yg takde kene mengene pun dengan kita.. hahaha.. tapi takpe, sy SUKE. 🙂

ER ~ nak tahu secret lain? byk sangat secret lah… hahaha.. nnti lah sy share face to face dengan kamu. Share kat sini, satu dunia tau kang. ahaks! Ape pun secret yg kamu ade, dan yg saya tahu.. Bukan lagi secret lepas kita bagitau kan? so.. jangan bagitau. hahahaha.. (cube lah kalau berani).. la la la.. utk hari ini, sy doakan semoga hari2 kamu sentiasa penuh dengan senyuman, kegembiraan dan kebahagiaan!

 

– psst…. another secret… Saya sayang kamu seperti burung sayangkan sayapnyer! Monink LOVE! (^_^”)y

Advertisements