Wooho.. Rayeeee la pulak!

Aku dan Raya memang tak sama padan, sebab aku dan raya tak sepatutnye bersama! HEHEHEHE… Memang jodoh aku nampaknye jauh dengan si RAYA. Sungguh kurang semangat perpaduan raya sungguh kan! hehehee.. ALA.. korang pon same aku tau.. Hari raya bagi aku hanyalah utk mengSNAP gamba..! woooho.. pastinye itu agenda wajib aku dan og2 disekeliling aku.. ahaks.. well, tahun ni nampaknye bertambah seorang lagi orang disekeliling aku. YAIT! ^_^

The story MORY of my Hari Gambar RAYA bermula seperti ini…….

Bile raya datang tiap tahun, aku pon pening tiap tahun! hahahaha.. dah memang lah.. tiap tahun ade je rayenye.. kalau tak raye pose, raya haji, tak pon raya cina, raya india, jalan raya, memacam raya kecuali Kaya Raya.. huhuhu.. sedeh~ hehehe.. Kalini raye aku macam Raya kali2 lain.. Bagi kuarga yg takde Kampung macam aku, raya pertama dan kedua.. Wajiblah didalam panggung wayang! Raya ketiga barulah nengok uma makcik kesayangan. Pastu kembali ke Wayang! boowahahaha… Dan disebabkan aku dilanda kebosanan yg teramat sangat jadi raya kalini, aku over sikit.. Idea aku utk menyambut raya selepas og berhari raya nampaknye lebih tak logik dan gile kompius. Well, aku da bese dah jadi gile.. so, tak lah tak logik sangat kan… Mak Jemah sungguh~ 😀

PLAN Mak Jemah mudah aje.. yg dimana KONONNYE…

Raye ni aku hengat nak tawaf ke Jalan2 menarik di KUALA LUMPUR.. pk balik mmg aku patut teruskan niat nak g beraya kat Indian & China Street… Tapi, dek sebabkan jalan kesana tak penah takde orang.. so, aku dan kwn aku telah mendivert kan tujuan kami tersebut ke Ampang Look Out Point! Dalam kepala hotak aku ni, da terbayang2 wajah gembira aku bersama bunga api dan berlatar belakangkan KLCC!! siap aku pk nak edit lagu mane.. hahahaha.. Daya imaginasi yg terlampau! payah2.. 😀

Dek kerana daya imaginasi yg over, HARUS lah hendaknye ia tidak menjadi kenyataan! Haiz.. kisah yg mendukacitakan ini bermula sejurus selepas kawan aku beli bunga api RM 2.50 yang lemau tanpa kami sedari!!! Oleh itu, didalam kerete kecilku berwarna putih, kami pon meneruskan perjalanan dengan rase sukacitanya  sambil menyanyi lagu raya dengan girang ke destinasi.. hehehe.. SEsampai je sane, benda pertama yg aku nampak adalah KLCC!

terus aku menjerit dengan mke bahagia! waaaa YAHOO!!!! Riang hati tak terkata, bila KLCC didepan mata… la la la la.. aku menyanyi girang dan riang.. la la la.. (goyang2 kepala lutut sambil senyum kambing).. mmg adelah cam ni gak sebijik -> Dancing emoticon (Dancing Emoticons)AKAN TETAPI… kegembiraan aku yg melimpah ruah bak air kolah yang telah penuh itu, hanya mampu bertahan hanya utk 5 minit sahaja! tanpa diskaun!! secara tetibe je KLCC yg megah (Kecik je dr view kami) itu, HILANG ditelan kegelapan!! OmaiGUCCI!!!! KLCC pon tau jimat letrik ker!! Bangunan penting, tak payah ler tutup lampu.. *%#&!!! (mulut tenganga lama akibat kejutan otak yg kuat!)

Argh!!!! tensen!!! dah tu.. niat aku nak men2 bunga api ala2 dikampung2 gitu, tetibe!!!! menjadi tragedi dimalam raya! SETELAH BEBERAPA KETIKA,  akhirnye kami sedo diri jugak yang bungapi td lemau selemau2nye..oh SELEMAU otak dan jiwa aku tika dan saat ITU.. nak uturn blik tukar bungapi baru, aku rase cam mamak tu pon da tutup kedai lari ngan duit RM2.50 yg die tipu kami tu.. huhuhu. so.. adelah adegan PASRAH sekejap kat depan kete… oh! kalau lah mochi ade.. aku rase mmg aku dah campak die turun dr bukit tu balas dendam sb bising dimalam hari!!!. (pendendam sungguh) uwaaaa.. apekah!!!.. Sampai melecet tangan kwn aku nak idupkan natang tu.. idak mau idupnye!! haiz.. mendatangkan almarah sungguh!!!  Akhirnye, KLCC takde, Bunga Api tak berapi.. Yg tinggal? hanyalah Api dalam Hati yg membara! ceh~~ benci aku…. Aku da kate dah, beli bunga api mahal yg warna warni tu! degil…! eee.. Dan jugak dek sebab api yg membara tanpa KLCC dan bunga api.. ngeh ngeh ngeh… Idea gile aku tak berhenti disitu.. Lepas Ampang LookOUT yg NO POINT tu, we went jalan2 carik highway cun nak snap2.. akhirnye sampailah ke Bulatan Istana (Dekat dengan Dataran Merdeka).. hehehe.. Saje jalan, tp sempat snap gak lah gambo tepi jalan! Even kwn aku tu cuak telampau tengok polis bagi signal masuk markas.. ceh~ cam lah aku nak g membunuh, snap gambo je pon.. takut bebeno kwn aku ni. ceh.. over! Ape pon, aku sempat snap kat situ.. hehehe.. die takut, die tergolong dalam golongan manusia yg rugi wakakakakaka.. Abg polis tu kalau tanye byk sgt, ajak je die bergambo skali.. heharap abg hemsem lah. hahahahaha.. 😀

Setelah penat beround2 tanpa arah tuju… Kami pon meluruskan stereng kerete menuju ke sarang kami.. oh.. nak jalan lagi.. tp kwn aku kene keje and its been 2 oclock in the morning.. hehehe.. lagipon ade yg risau kang aku balik lambat.. woho.. poyo kan? hahaha. Balik je terus aku tengok gambo, ape lagi.. sesi edit gambo sebelum POST. hehehe.. seb bek lah.. agak ok lah gambo tu lepas edit.. hahaha.. before edit pon ok, tp lepas tu lebih OK ler.. KOT! hahahaha.. well, anyhow.. walaupon hari raya kali ni tak pegi memane, aku rase hari raya ni tetap best cam hari raya lain2.. Well, like what people says.. its not the day that makes your life beautiful but its the people! rite? Therefore, kepada sesape yg jugak takde Kampung dan tak tau nak buat ape dihari raya.. boleh lah same2 pk idea gila utk meriahkan raya anda semua ok! hahahaha.. Aku ucapkan Selamat Hari Raya kepada semua, aku tak penah wat dosa kat og, tp aku ni pemurah ognye.. aku mmg dah awal2 maafkan dosa korang2 sume ok! wahahahaha… World PEACE yo! Chowww!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements