Huz…..Huz…. Bile ditanya pendapat mengenai Hadiah utk Lelaki, selalunye ade buffer period seperti ini “errrk….”  Betul kan?
Sebenarnyer tak lah susah sangat nak pilih, tp disebabkan nature wanita yg inginkan the best present for her love one, it makes it sooo difficult.  Untunglah lelaki ek… huhuhu… Well, utk kaum2 hawa yang seriously takde idea nak beli ape utk ehem2 kamu, maybe this will help..

  • MP3/MP4 player
    Beli yg simple tp updated, masukkan lagu-lagu yg mempunyai value to both of you for him to listen. ^_^
  • GUITAR CHORD BOOK
    Ha, bagi yg suke perah santan cam Man Kidal tu, belikan lah die guitar chord book, nak beli gitar mgkin mahal kot.. tapi dek sebabkan nak jaga telinga kamu sendiri, pegilah belikan die buku gitar tu.. at least sedap didengo. ;D 
  • SHAVER
    Well, u might think its funny. Yes it is if only you buy Gillete Shaver of RM2.00. CUT IT OFF girls, beli lah yg mahal sikit.. barulah kelas maria.. U might surprise how lazy ur BF really are when it come to shaving.. 🙂
  • JERSEY / FOOTBALL MATCH TICKET
    Ni sangat perfect kalau BF kamu itu gile bola, makan bola, minum bola, tidor pun bola.. bagi je die Jersi team pilihan die (kalau boleh carik no jersey player yg die suke), nak lagi best hantar kedai print tulis nama die instead of nama pemain tu. contoh Johan Henry (Thierry Henry) ke. hehehe.. Ramai da buat tp utk yg tak buat lagi, this might be the best gift ever.. Well, that time u lah GF paling best didunia. time tu jelah..hahaha.. time majok tu lain citer hek! 😛
  • FOR SPORT GUY : EXTREME PACKAGE (PAINTBALL, SCUBA DIVING, PARASAILING, BUNJY JUMPING)
    Well, kalau yg suke sukan rasenye ni mmg ok kot, beli sekali for yourself. So that you both can enjoy the moment together. le la pure2 lemas kalau blaja Diving nnt.  Jangan die selamatkan diri sendiri sudah.. hahahaha 😉
  • PERFUME
    Ramai lelaki sekunk ni da uptodate dah, dulu2 mmglah dorang kate bau ketiak itu SEKSI, zaman skunk ni dorang pon tak rase seksi dah.. SEKSA ade.. so ramai lelaki ade high taste in perfume brand. Jgn pandang rendah tau kat dorang, kalau takat beli Enchanter for Men tu lupekan jelah.. belilah Dunhill ke, Polo ke, Hugo ke.. ekekeke.. well, beli 50ml sudah. kalau suke suh die beli sendiri, bior tegetar2 tangan nak bayar, hamik tu.. then baru die tahu awek die ni bkn calang2 nak beli perfume cikai2 tau.. :))
  • KEMEJA, WALLET & BELT LEATHER SET
    This one very common, selalunye utk BF executivelah. keje office nye orang.. mmg sangat perfect tuk dorang.  Maklumlah baju kerja baru hahaha.. 🙂
  • CAR ACCESSORIES
    Kalau da Pakwe tu Hantu kerete, bagi haje lah die Stereng MOMO ke, Rim baru ke.. set AUDIO ke wahh… suke i nyah.. ekekeke…  kompom die melompat cam beruk!
  • TECHNOLOGY GADGET LIKE HANDPHONE/TABLET
    Yang ni for those yg ade budget lebih, kalau boleh belilah hp yg ade 3G, sambil menyelam minum air.. boleh spot-check ehem2 kamu dimana selalu. hahahahaha.. 😀
  • SCRAP BOOK
    for sentimen girl yg suke romantika2, boleh lah bagi Scrap Book.. This will be a great memory for both of u.. but, remember it can also be the other way around yer.. kalau putus jgn lupe mintak balik.. kang kene mandrem2 kang. ekekekeke 🙂
  • CAP / TSHIRT / SHOES (SPORT)
    Kalau susah sangat, beli aje yg biasa2 punye hadiah. tp beli yg Set. barulah tak nampak sangat cikainye. ekekekekeke.. Kasut je pon boleh, beli NIKE ke Adidas ke. ekekeke..
  • SUNGLASS
    ni pon ok, Rayban Sunglass mmg sllunye jadi pilihan lelaki. Lagi2 those yg naik kerete, mmg sangat memerlukan ini ye kengkawan.. tp hati2 jugak lah sb kang pakai cemin mata itam, rupenye nengok awek lain. ekekekeke.. wopps.. 🙂
  • MASSAGE THERAPY
    Ade lelaki mmg agak skema n sgt menjaga hygiene, kalau BF kamu tu  gitue.. bawak je die pegi Massage.  Kalau die tak kisah wat Manicure n Pedicure buat aje.. tp… soalannye, Kamu kisah tak nengok die wat manicure tu? hahahaha ;>

Well, lepas beli hadiah tu jgn lupe bawak die g tengok wayang n beli kek kecik (seriously amik yg paling kecik tuk 2 orang ok).. sbb lelaki tak suke bawak2 kek ni, lagipon dorang tak suke kot benda2 manis ni. 😀

So amacam? da dapat pk dah?? harap2 dah lah yer.. nak bagi tu ingat budget gak yer. kalau ade RM20 tu takkanlah nak beli MP4 player kan.. beli Mug pon da ok da tu. hehehee.. ok, last but not least, goodluck girls!! 😀

Advertisements